- Social - nr. 119 / 20 Iunie, 2003 In rastimpul celor 13 ani trecuti de la brambureala din decembrie 1989 au aparut, ca ciupercile dupa o ploaie binefacatoare, o sumedenie de baruri, barulete, buticuri, nimicuri in care se consuma en-gros bauturi alcoolice, facute si contrafacute. Curg in pahare licorile lui Bachus, fel de fel, "sofisticate", fabricate cu esente de visine, caise, prune, mere, pere, cirese, menta, piersici etc., etc., si cu etichete realizate in cele mai renumite tipografii. Ei, da, consumul e consum, doua mari si doua mici, ca serviciu e servici. Cum se face servirea in aceste "ciupercute", nu mai e nevoie sa o spunem. Oricum, in multe dintre ele, incorect, atat din punct de vedere al meseriei, cat si al igienei. Din fata ta, barmana ori debarasatoarea iti ia paharele goale varandu-si degetele in ele, producandu-i astfel consumatorului o stare de scarba. Folosirea tavii e o rara avis, doar pe ici-colo vezi asa ceva, si asta in imprejurari conjuncturale. Mesele, scrumierele sunt sterse cu aceeasi carpa soioasa. Ce sa mai zicem despre spalatul paharelor. Toti vad ce se petrece, inclusiv mai-marii acestor asa-zise unitati de alimentatie publica, si totusi lucrurile merg mai departe. Bani sa iasa. Ce au de spus organele de control, in speta cele ale Oficiului pentru Protectia Consumatorului? Vor aplica amenzi. Si? Mai e ceva. Desi exista curte interioara, usa de intrare-iesire prin spate, unii "patroni" de baruri prefera aprovizionarea prin fata, intr-un zgomot general de sticle, de harsait al lazilor trase pe dusumeaua de ciment. Ce carucior si bun-simt? Lipsesc cu desavarsire! DORIN BORDA - Social - nr. 119 / 20 Iunie, 2003 In rastimpul celor 13 ani trecuti de la brambureala din decembrie 1989 au aparut, ca ciupercile dupa o ploaie binefacatoare, o sumedenie de baruri, barulete, buticuri, nimicuri in care se consuma en-gros bauturi alcoolice, f