Vara . un anotimp ideal pentru a reduce pericolul imbolnavirii de cancer. Greu de crezut, dar totusi adevarat: modificand cateva deprinderi de viata, avem sanse sa reducem cu 50% pericolul imbolnavirii de cancer. Studii recente, publicate de American Cancer Society, dovedesc cat de simplu e drumul sp...
Vara
un anotimp ideal pentru a reduce pericolul imbolnavirii de cancer
Greu de crezut, dar totusi adevarat: modificand cateva deprinderi de viata, avem sanse sa reducem cu 50% pericolul imbolnavirii de cancer. Studii recente, publicate de American Cancer Society, dovedesc cat de simplu e drumul spre sanatate. Cu o conditie: sa aplicam strategia propusa inainte de a fi prea tarziu
1. Mai putin alcool
Riscul imbolnavirii scade cu pana la 50%
Cam jumatate din cazurile de cancer sunt declansate de consumul de alcool
Mai ales in combinatie cu tutunul, alcoolul poate dubla riscul producerii cancerului mamar si pe cel al cavitatii bucale. Conform studiului realizat de American Cancer Society, 1-2 pahare cu vin pe zi fac sa creasca pericolul imbolnavirii de cancer de san cu 16%, iar peste 2 pahare zilnic, cu 40%. Nu se recomanda totusi abstinenta totala; bautul "economic" reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiace si circulatorii. Se recomanda mai ales vinul rosu. Flavonoidele pe care le contine protejeaza inima.
2. Mai multe fructe si legume
Riscul imbolnavirii scade cu pana la 75%
Mai rar "medicamente" asa de gustoase: anumite alimente pot preveni cancerul
Fructele si legumele proaspete nu numai ca au un gust placut, dar consumate de cinci ori pe zi pot reduce cu 30% aparitia tumorilor maligne. Daca pe langa fructe si legume mancati si multe cereale integrale, riscul scade la jumatate.
Atentie la grasimi: studiul citat arata ca riscul imbolnavirii de cancer de piele poa