Mancaruri cu iaurt. Iaurtul poate fi savurat in multe combinatii cu fructe proaspete, cu compot sau cu samburi de nuca tocati marunt. El mai poate fi folosit, de asemenea, ca marinata pentru carnea de vita sau de pasare si pentru ingrosarea si ameliorarea gustului unor mancaruri inabusite, sosuri s...
Mancaruri cu iaurt
Iaurtul poate fi savurat in multe combinatii cu fructe proaspete, cu compot sau cu samburi de nuca tocati marunt. El mai poate fi folosit, de asemenea, ca marinata pentru carnea de vita sau de pasare si pentru ingrosarea si ameliorarea gustului unor mancaruri inabusite, sosuri sau supe.
Iaurtul natural, adica cel care contine bacteriile "bune", Lactobacillus acidophilus si Bifidobacteria bacterium, stimuleaza functionarea sistemului nostru digestiv.
Reteta pentru prepararea iaurtului gros, de casa
Puneti intr-o cratita 700 ml de iaurt amestecat cu 1/3 ceasca de lapte praf si lasati-l pe foc pana incepe sa clocoteasca si sa faca spuma. Faceti focul mai mic si lasati amestecul sa fiarba incet, 20 de minute, luati-l de pe foc si, cand s-a racit pana la 45C, indepartati spuma. Amestecati, separat, 6 linguri de iaurt natural cu 4 linguri de lapte, incorporati-le in amestecul racit si turnati apoi iaurtul astfel obtinut in borcane sterilizate si bine inchise. Asezati borcanele intr-o oala cu apa fierbinte, inveliti oala de jur imprejur cu o patura, ca sa se pastreze caldura, si lasati-le sa stea asa cel putin 6 ore. Inainte de a-l consuma, iaurtul trebuie sa stea minimum 3-4 ore la rece. Puteti sa-l tineti la frigider aproximativ o saptamana.
Vinete prajite cu frigarui de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 vinete, 4 pulpe de pui fara os, taiate bucati, 2 iaurturi, 2 linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli), zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, 1 legatura coriand