Una dintre dovezile care arata profesionalismul fostului sef al PNA Cluj, Mihut Mihut, este cazul celor patru clujeni pe numele carora a eliberat mandate de arestare in lipsa unor probe elocvente. Alexandru Silivasan, Petru Muresan, Dorin Petru Lehene si prof. univ. dr. Aurel Losonti au petrecut, in total, in puscarie 919 zile. Ei au facut plingere impotriva procurorului, invocind faptul ca mandatele de arestare semnate de acesta au fost eliberate in lipsa de probe. Instantele de judecata au dat cistig de cauza celor patru clujeni si au obligat statul roman sa le achite despagubiri de sase miliarde lei, bani care trebuie suportati din bugetul de stat.
Implicat in cazul Ciuca
Procurorul Mihut a comis o greseala si in cazul perchezitiilor efectuate la biroul si la domiciliul judecatoarei Andreea Ciuca, fost presedinte al Tribunalului Mures, care a formulat mai multe acuzatii legate de coruptia din justitie. Dupa terminarea perchezitiei, Mihut a omis sa puna martorii sa semneze procesul-verbal. ?Am uitat sa le pun pe cele doua martore sa semneze procesul-verbal de perchezitie, dar, dupa citeva ore, le-am chemat si le-am rugat sa semneze?, ne-a declarat, deloc afectat, procurorul.
In anul care a trecut de la numirea lui in functia de sef al PNA Cluj, Mihut Mihut a instrumentat doar dosare fara prea mare miza in lupta anticoruptie. Printre cei anchetati de el au fost o vinzatoare de magazin, trei agenti de politie, un vames si directorul Proditerm Bistrita, Mircea Puni. La momentul respectiv, directorul Puni a declarat, in apararea sa, ca procurorul Mihut a ?fabricat probe?, afirmatii pe care insa nu le-a dovedit pina acum.
Mihut: ?Este adevarat?
Procurorul general al PNA, Ioan Amarie, a luat decizia ca, incepind de ieri, lui Mihut Mihut sa ii inceteze delegarea in functia de sef al PNA Cluj. ?In acest caz, procurorul se va intoa