Contractul prin care realizarea iluminatului public al Craiovei a fost incredinţată, contra unei sume de peste 15 milioane de euro, firmei LUXTEN LIGHTING a stirnit pină acum numeroase controverse, de fiecare dată prezentate in paginile Gazetei de Sud. Corectitudinea cu care LUXTEN a ajuns să ciştige una dintre cele mai consistente, din punct de vedere financiar, licitaţii organizate de Consiliul Local Municipal a fost contestată pină acum in mai multe rinduri, chiar inainte ca hirtiile de asociere să fi fost iscălite de primarul Bulucea. Pe măsură ce bugetul local se ingustează in favoarea LUXTEN, dezavantajele acestei afaceri continuă să se arate. Oferta unei societăţi de profil din Cernavodă, care nici măcar nu a fost luată in seamă la licitaţie, este suficientă pentru a inţelege de ce craiovenii, la fiecare leu dat pentru iluminatul public stradal, plătesc incă de două ori pe atit pentru buzunarele celor care au ştiut că „cine-mparte parte-şi face“.
La licitaţie au participat doar cei care puteau fi infrinţi de LUXTEN
Asocierea cu LUXTEN LIGHTING Bucureşti a trecut, in ochii publicului, ca o mare realizare a administraţiei Bulucea. Datele făcute publice de primărie au arătat că, la licitaţie, au participat LUXTEN şi ELBA FLASH Timişoara, iar oferta cea mai bună a fost făcută de LUXTEN. Argumentul cel mai des invocat in favoarea semnării unui contract cu societatea bucureşteană a fost acela că LUXTEN va realiza, intr-un timp record, instalaţia de nocturnă a Stadionului „Ion Oblemenco“, ai cărui stilpi privegheau fără folos, de mai bine de zece ani, cartierul 1 Mai.
In realitate, licitaţia nu s-a rezumat doar la ce au binevoit oficialii primăriei să aducă la cunoştinţa publicului. Printr-o metodă ingenioasă, aflată la limita legii, organizatorii licitaţiei au putut să excludă ofertele altor candidaţi pină cind in cursă a rămas doar cine t