•"Prin fuziune, costurile agentului termic pot scadea", a declarat viceprimarul Nichita •In perioada in care a ocupat functia de director al RAJAC, Gheorghe Nichita a inaintat catre Oficiul Registrului Comertului o adresa, prin care se formuleaza obiectiile regiei fata de fuziunea CET - RADET •In aceste conditii fuziunea trebuie sa mai astepte
Pentru viceprimarul Gheorghe Nichita, fuziunea dintre societatea comerciala CET SA Iasi si Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET) este cel putin contradictorie. Mai exact, Gheorghe Nichita spune ca daca cele doua societati comerciale vor fuziona cat mai repede, vor putea fi facute din timp pregatirile necesare pentru furnizarea agentului termic catre populatie, in iarna care urmeaza. "Prin fuziune, costurile ar putea scadea si se va putea face si o alta dimensionare a personalului. Fuziunea va duce la responsabilizarea celor care produc si vand agent termic. Asta ar putea duce la o eficientizare a activitatii", a declarat ieri viceprimarul Gheorghe Nichita.
Opiniile lui Nichita fata de comasarea celor doua unitati au fost exprimate si in Consiliul Local, inainte ca acesta sa devina viceprimar. In ciuda declaratiilor publice marcate de bune intentii, cu o zi inainte de a-si prelua atributiile de viceprimar, adica pe cand era director la Regia Autonoma Judeteana de Apa Canal (RAJAC), Gheorghe Nichita a inaintat Oficiului Registrului Comertului o adresa prin care sunt formulate obiectiile regiei fata de fuziunea CET - RADET. Astfel, a fost oprita inregistrarea fuziunii la Oficiul Registrului Comertului. Obiectiile inaintate s-au bazat pe faptul ca RADET are de achitat catre RAJAC o datorie mai veche, de 72 de miliarde lei, din care 66 de miliarde penalitati si 6 miliarde lei facturi neachitate.
Banii iesenilor
Din cele 72 miliarde lei, circa 63 de miliarde fac o