Inapoi, la natura primara:. Cerealele Si Sanatatea. Curate si "adevarate", asa cum ni le-a daruit Dumnezeu, netratate chimic si nefalsificate cu adaosuri otravitoare, cerealele sunt cele mai complexe alimente-medicament pe care vara ni le aseaza in farfurii. Energia ascunsa in bobul care se pierde in...
Inapoi, la natura primara:
Cerealele Si Sanatatea
Curate si "adevarate", asa cum ni le-a daruit Dumnezeu, netratate chimic si nefalsificate cu adaosuri otravitoare, cerealele sunt cele mai complexe alimente-medicament pe care vara ni le aseaza in farfurii. Energia ascunsa in bobul care se pierde in palma e unul din marile miracole ale universului vegetal
Taratele De Grau
Expresia "scump la tarate si ieftin la faina" este pe cale sa capete in ultimele decenii cu totul alte conotatii decat cele initiale si aceasta din cauza rezultatelor extraordinare obtinute prin tratarea cu tarate de grau a unor afectiuni din cele mai variate si grave, de la obezitate si tulburari digestive pana la cancer si alte boli incurabile. De "vina" sunt vitaminele din complexul B, magneziul, fibrele alimentare si enzimele prezente intr-o concentratie atat de puternica, incat un kilogram de tarate valoreaza mai mult decat un pumn de medicamente supersofisticate si scumpe. Dar sa vedem cateva dintre intrebuintarile ei.
Maceratul la rece (apa de tarate)
2-3 linguri de tarate se pun intr-un pahar cu apa si se lasa la temperatura camerei vreme de 8-10 ore, de seara pana dimineata. Dupa trecerea intervalului de timp necesar macerarii, preparatul nu se filtreaza, ci se consuma direct, atat partea lichida (care este foarte bogata in vitamine si enzime), cat si pasta de pe fundul paharului (care este foarte bogata in minerale si fibre alimentare). De regula, se consuma un pahar de macerat dimineata pe stomacul gol, doar in an