Despre sterilizarea fructelor (conserve in sirop). Oare mai merita sa punem conserve? Iata o intrebare pe care si-o pun tot mai multe femei, atunci cand ajung intr-un supermarket. Peste tot, tot ce vrei! Mai merita, intr-adevar, sa te chinuiesti cu prepararea - nu totdeauna usoara - a conservelor d...
Despre sterilizarea fructelor (conserve in sirop)
Oare mai merita sa punem conserve? Iata o intrebare pe care si-o pun tot mai multe femei, atunci cand ajung intr-un supermarket. Peste tot, tot ce vrei! Mai merita, intr-adevar, sa te chinuiesti cu prepararea - nu totdeauna usoara - a conservelor de fructe si de legume, cand gasesti orice vrei in comert? Raspunsul este afirmativ in urmatoarele cazuri:
- pentru femeile casnice.
- pentru femeile care beneficiaza pe langa casa de o gradina, plina de legume si fructe proaspete.
- pentru femeile gospodine, care stiu ca o conserva industriala nu se va putea compara niciodata cu conservele preparate acasa.
Cum se sterilizeaza borcanele
• Borcanele si capacele se clatesc in apa fierbinte si se rastoarna cu gura in jos pe un servet curat si uscat.
• Cine vrea sa fie sigur ca preparatele vor fi ferite de mucegai sa spele borcanele cu apa in care se dizolva salicilat.
• Atentie! Borcanele se rastoarna cu gura in jos, nu se sterg!
• Cercurile de guma de pe capacele borcanelor-etans se fierb si se lasa in apa, pana ce aceasta se raceste.
Cum se pregatesc fructele
• Fructele cu seminte (mere, pere, gutui etc.) se spala, se curata de coaja, se taie bucati si se stropesc cu suc de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea.
• Fructele cu samburi (caise, piersici etc.) se spala si se lasa sa se zvante. Piersicile pot fi curatate de piele. Procedeul e mai usor, daca inainte sunt scufundate rapid in apa care clocoteste.