Cunoscut si ca ?Proiectul Rainbow? (Curcubeu - n.r.), ?Experimentul Philadelphia? s-a desfasurat in plin razboi si a avut ca scop testarea unui dispozitiv menit a face o nava invizibila in fata radarelor inamicului. Unele surse afirma ca scopul experimentului era mult mai ambitios, telul avut in vedere fiind chiar ?invizibilitatea optica?. Insa majoritatea celor care au studiat cazul afirma ca procedeul utilizat a fost generarea unui cimp electromagnetic de mare intensitate in jurul navei, care sa determine refractia sau ?indoirea? razelor de lumina si a undelor radar in jurul vasului. Oricare ar fi insa adevarul, opinia generala este aceea ca experimentul s-a bazat pe teoriile lui Einstein - inclusiv pe cea nefinalizata, Teoria Cimpului Unificat - si ca rezultatele si concluziile trase vor ramine pentru multa vreme unul dintre cele mai bine pazite secrete ale guvernului american. (J.P., C.V.)
Experimentul a fost catastrofal pentru echipaj
Distrugatorul USS Eldridge, inghitit de ceata verzuie
Povestea incepe in iunie 1943, cind pe distrugatorul de escorta USS Eldridge au fost incarcate tone de echipamente electronice aflate in stadiu experimental. Printre acestea, doua generatoare de mare putere conectate la patru bobine electromagnetice Tesla, kilometri intregi de cabluri, peste trei mii de tuburi amplificatoare, trei transmitatoare RF de 2 megawati, circuite speciale de sincronizare si modulare, precum si alte aparate pe care martorii nu au stiut sa le descrie.
La 22 iulie 1943 s-a desfasurat primul experiment, in portul Philadelphia, de unde si numele cazului. Pe scurt, cele doua generatoare au fost pornite, alimentind bobinele care au creat cimpuri electromagnetice deosebit de intense. Ca rezultat neasteptat a aparut o ceata verzuie care a inceput sa invaluie nava, ascunzind-o privirilor. Putin mai tirziu, ceata a dispa