Mancaruri cu parfum de vara. Penne cu busuioc si crema de ardei gras. Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi verzi, 1 ardei gras rosu, 8 fire de busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (sau smantana), 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita...
Mancaruri cu parfum de vara
Penne cu busuioc si crema de ardei gras
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi verzi, 1 ardei gras rosu, 8 fire de busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (sau smantana), 2 linguri ulei de masline, 1 lingurita cimbru maruntit. Mod de preparare:
• Coaceti ardeii pe plita (sau in cuptor, sub grill) si puneti-i intr-o punga de plastic sa se raceasca, sa-i puteti curata mai usor. Cand s-au racit, curatati-i de pielita, de seminte si de nervuri, taiati-i fasii subtiri si puneti deoparte toate fasiile de ardei rosu si cateva de ardei verzi.
• Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul si caliti-le, la foc potrivit, in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben, presarati cimbrul maruntit si lasati-le sa se rumeneasca circa 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana, parfumati cu busuiocul taiat (cu foarfeca), sarati, piperati, lasati-le pe foc inca 5 minute si mixati-le in robotul de bucatarie pana ce obtineti un sos gros si neted.
• Fierbeti - intre timp - macaroanele circa 10 minute in apa multa cu sare, scurgeti-le repede si rasturnati-le intr-un castron incalzit. Turnati peste ele crema preparata anterior, decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte si serviti-le imediat.
Tort de omleta cu 3 arome
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g dovlecei, 2 ardei grasi rosii, 4 cepe albe noi, 6 fire de patrunjel, 2 catei de usturoi, 12 oua, 3 prize (varfuri de cutit) nucsoara, 4 linguri ulei de