Hidroterapia la domiciliu. Putem profita de efectele binefacatoare ale apei, fara sa ne internam intr-o institutie de profil? Raspunsul este afirmativ. Practicati acasa "retetarul" pe care vi-l oferim si veti avea surprize placute. Fie ca este sarata sau dulce, apa ne calmeaza sau ne tonifica. Cu o c...
Hidroterapia la domiciliu
Putem profita de efectele binefacatoare ale apei, fara sa ne internam intr-o institutie de profil? Raspunsul este afirmativ. Practicati acasa "retetarul" pe care vi-l oferim si veti avea surprize placute. Fie ca este sarata sau dulce, apa ne calmeaza sau ne tonifica. Cu o conditie: sa stim sa profitam de binefacerile ei
Toata lumea stie ca o baie fierbinte e menita sa ne destinda corpul dupa un efort sustinut, fiind un bun remediu pentru contracturi si dureri, in vreme ce un dus scurt si rece ne limpezeste ideile, redandu-ne prospetimea. Ieftina si aflata la indemana, hidroterapia - tratamentul cu ajutorul apei - reprezinta o metoda de folosire a insusirilor apei in scopuri terapeutice.
La originea hidroterapiei se afla convingerea ca apa este esenta vietii. Corpul nostru se compune in majoritate din apa, dupa cum apa se gaseste si in majoritatea alimentelor. Fara apa, n-am putea supravietui mai mult de cateva zile. Sub diversele sale forme - lichida, gheata, vapori etc. -, ea favorizeaza relaxarea si stimuleaza circulatia sanguina, debaraseaza organismul de agentii toxici (alcool, de exemplu), usureaza durerile si trateaza diverse boli.
Corpul poate profita de apa in mai multe feluri. Apa si vaporii fierbinti dilata vasele sanguine, favorizeaza transpiratia, destind muschii si articulatiile si atrag caldura la suprafata. Aplicatiile cu apa rece comprima vasele sanguine, reduc inflamatia si congestia superficiala, stimuleaza circulatia sangelui in organele interne.
Hidroterapia se compune din bai re