Mancaruri cu vinete. Lazane cu vinete. Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 vinete mari, 300 g lazane, 100 g cascaval ras, 7 linguri ulei de masline, 6 linguri piure de masline negre, 120 g branza telemea, putina sare, piper, 6 rosii.. Mod de preparare:. Incingeti cuptorul la 220 C.. Taiati vinetele ro...
Mancaruri cu vinete
Lazane cu vinete
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 2 vinete mari, 300 g lazane, 100 g cascaval ras, 7 linguri ulei de masline, 6 linguri piure de masline negre, 120 g branza telemea, putina sare, piper, 6 rosii.
Mod de preparare:
• Incingeti cuptorul la 220 C.
• Taiati vinetele rondele groase de 1/2 cm, zvantati-le bine si ungeti-le cu ulei de masline (folositi o pensula). Asezati-le pe tava de la aragaz, dati-le la cuptor si lasati-le sa se coaca 35 de minute.
• Intre timp, taiati rosiile felii subtiri.
• Fierbeti lazanele in apa multa cu sare (7-10 minute, dupa ce au dat in clocot), scoateti-le din apa si lasati-le sa se scurga pe un servet curat.
• Scoateti vinetele din cuptor si reduceti temperatura.
• Turnati putin ulei intr-o forma de budinca, presarati cascaval ras si asezati deasupra, alternativ, un strat de rosii, unul de lazane, unul de vinete unse cu piure de masline si repetati operatiunea, terminand cu un strat de lazane. Presarati telemeaua sfaramata si dati-le din nou la cuptor - circa 30 de minute - sa se gratineze. Inainte de-a servi, lasati-le vreo 5 minute sa se odihneasca. Pentru piureul de masline: amestecati maslinele maruntite (in robot) cu usturoi presat, ulei si putina zeama de lamaie si adaugati - daca vreti - cateva fileuri de ansoa zdrobite cu furculita sau capere.
Vinete a la greque
Ingrediente (pentru 6 persoane): 4 vinete, 200 ml ulei de masline, 2 linguri faina, 2 catei de usturoi, patrunjel verde, 1/2 l iaurt, sare, piper.