Mancaruri de sezon. Mamaliga prajita cu mancarica de dovlecei. Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g malai, sare, 3 dovlecei, 60 g rosii uscate conservate in ulei (se gasesc la toate supermarket-urile), 1 legatura busuioc, 2 linguri ulei, piper, 50 g masline negre taiate felii, 20 g unt.. Mod de prepara...
Mancaruri de sezon
Mamaliga prajita cu mancarica de dovlecei
Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g malai, sare, 3 dovlecei, 60 g rosii uscate conservate in ulei (se gasesc la toate supermarket-urile), 1 legatura busuioc, 2 linguri ulei, piper, 50 g masline negre taiate felii, 20 g unt.
Mod de preparare:
• Se fierbe malaiul circa 20 de minute in apa cu sare (la foc mic).
• Se spala dovleceii, se curata si se taie bucati. Rosiile se scurg si se taie marunt. Busuiocul spalat si zvantat se taie cu foarfeca.
• Se intinde mamaliga intr-un strat cu grosimea de 1 cm pe o tava udata cu apa rece si se lasa sa se raceasca.
• Dovleceii se prajesc la foc iute in uleiul incins, se condimenteaza, dupa care se dunstuiesc - cu capac - inca aproximativ 5 minute. Se adauga rosiile, maslinele si busuiocul si se mai gusta o data de sare si piper.
• Se taie mamaliga (dreptunghiuri sau triunghiuri), se rumeneste pe ambele parti in untul incins si se serveste cu mancarica de dovlecei.
Penne cu ceapa rosie
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g ceapa rosie, 400 g Penne (macaroane scurte), sare, 40 g unt, 200 ml zeama concentrata de legume (Knorr+apa), 1/2 legatura maghiran, 1 legatura patrunjel verde tocat, 200 g cascaval ras, 1-2 linguri otet aromat.
Mod de preparare:
• Se curata ceapa, se taie mai intai in doua si pe urma felii. Macaroanele se fierb "al dente" in apa cu sare.
• Se prajeste ceapa circa 5 minute in untul incins, se stinge cu zeama de legume si se lasa sa fiarba incet, cu capa