Citeva ore de ploaie au fost suficiente sa produca haos in toata Capitala. Sute de balti pe strazi, pasaje si subsoluri inundate, masini blocate in intersectii, mijloace RATB ramase la baza. Asa cum se intimpla de fiecare data in ultimii ani, la o ploaie mai puternica, orasul a fost ieri acoperit de ape.
Citeva ore de ploaie au fost suficiente sa produca haos in toata? Capitala. Sute de balti pe strazi, pasaje si subsoluri inundate, masini blocate in intersectii, mijloace RATB ramase la baza. Asa cum se intimpla de fiecare data in ultimii ani, la o ploaie mai puternica, orasul a fost ieri acoperit de ape. Si, ca de fiecare data, autoritatile locale au pasat responsabilitatea dintr-o parte in alta. Cel mai des nume invocat de edilii Capitalei ca fiind raspunzator pentru strazile inundate a fost cel al societatii Apa Nova, regia care administreaza reteaua de canalizare a orasului. Realitatea este ca, de la Revolutie, nici o autoritate nu a facut vreo investitie importanta in acest domeniu. Toata lumea recunoaste ca singura solutie pentru prevenirea reeditarii situatiei este construirea unui alt colector principal de ape, cu o capacitate mai mare. In lipsa fondurilor necesare insa, autoritatile se limiteaza la monitorizarea situatiei din teren si la masuri paliative, pentru a impiedica aparitia unor probleme si mai grave, cum ar fi afectarea calitatii apei potabile.
De la primele ore ale diminetii, pe strazile Capitalei era mai potrivit sa se circule cu barca. Ploaia torentiala din timpul noptii a dovedit inca o data ca administratorii orasului sint pregatiti sa conduca municipalitatea doar pe vreme buna. Reteaua de canalizare a fost inca o data depasita, suvoiul de apa a iesit din canale, aducind parca marea la Bucuresti. In centru, pe Sos. Bucuresti-Ploiesti, in cartierele Bucurestii Noi sau Titan, asfaltul nu se mai vedea din cauza baltilor. Pa