Teatrul de Stat Oradea organizeaza, in perioada 27 septembrie-5 octombrie 2003, editia a XIV-a a Festivalului de Teatru Scurt (spectacole fara pauza), sub patronajul Primariei Municipiului Oradea, impreuna cu Directia judeteana pentru Cultura si Culte Bihor, Consiliul Judetean Bihor, revista Familia si UNITER.
Festivalul a fost initiat in 1976 si este, la aceasta ora, unul dintre cele mai longevive din Romania. Particularitatea sa este data de prezentarea spectacolelor fara pauza, fapt care permite publicului sa aprecieze performante artistice realizate fie in spatii conventionale, fie in cele neconventionale.
Editia din acest an a Festivalului si-a propus o „reconstruire“ a publicului de teatru din Oradea. Teatrul din Oradea, cu performante remarcabile in trecut, a traversat pina de curind o faza mai putin interesanta. Cu o populatie studenteasca de 13.000 de studenti, un mediu cultural dezvoltat si cu autoritati locale care au vointa de a da un nou impuls fenomenului artistic-teatral, orasul poate deveni din nou un centru teatral important in Romania de azi.
Editia a XIV-a din acest an este structurata pe ideea relatiei Actor-Text-Regizor si ii aduce in prim-plan pe unii dintre cei mai importanti regizori romani de azi: Mihai Maniutiu (cu spectacolele Exact in acelasi timp de Gellu Naum, realizat la Teatrul National Cluj, Premiul UNITER pentru regie in 2002, si Experimentul Iov, Teatrul „Radu Stanca“ Sibiu), Victor Ioan Frunza (cu spectacolele Lectia de Eugène Ionesco, Teatrul „Csiky Gergely“ Timisoara, si Fat Frumos din lacrima, Teatrul de marionete Arad), Tompa Gabor (cu spectacolele Gindacii de St.I. Witkiewicz, Teatrul „Radu Stanca“ Sibiu, si Play de Samuel Beckett, Teatrul Maghiar de Stat Cluj), Alexandru Dabija (cu Ultima banda a lui Krapp de S. Beckett), dar si regizori in plina afirmare, precum Radu Afrim, Horatiu Mihaiu sau Sorin M