Taranii nu vor pomana guvernului
In Vrancea, doar 20 la suta din beneficiarii ajutorului banesc in valoare de doua milioane de lei, oferit de guvern, si-au depus dosarele pentru a primi banii. Mult mediatizatul ajutor dat cu tiriita celor care-si lucreaza terenurile agricole nu i-a prea stimulat pe tarani. ?Probabil oamenii sint ocupati in aceasta perioada cu strinsul recoltelor de pe cimp. Aceasta nu este o scuza ca totusi cei care pot beneficia sa nu-si faca timp zece minute si sa mearga pina la primarie?, a declarat Ion Marin, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea. In unele comune, pentru a-i convinge pe oameni sa-si depuna cererile, angajatii primariei merg cu tipizatele din poarta-n poarta. (S.V.)
Fermierii, exclusi de la ajutorul la hectar
Fermierii care au iesit din asociatiile agricole dupa 28 august nu vor beneficia de ajutorul de doua milioane de lei la hectar. ?Conform Ordonantei de Urgenta 72/22.08.2003, nu primesc cele doua milioane lei/ha persoanele care ies din asociatiile agricole dupa publicarea actului normativ?, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii. Actul respectiv a fost publicat in Monitorul Oficial, pe 28 august. Doar in aceasta saptamina producatorii agricoli individuali mai pot depune cereri pentru acest ajutor care se acorda numai in limita a cinci hectare. (V.M.)
Expertiza FNI, terminata la sfirsitul anului
Expertiza financiar-contabila dispusa de procurori in ?dosarul? Fondului National de Investitii (FNI) va fi terminata la sfirsitul lunii decembrie, a anuntat, ieri, procurorul general al Parchetului Curtii Supreme de Justitie (PCSJ), Ilie Botos. Potrivit aceleiasi surse, costul acestei expertize se ridica la aproximativ 1,5 miliarde de lei si este suportat din bugetul Ministerului Public. Anchetatorii ar urma sa identifice responsabilitatea fiecaru