Infiintarea centrului national pentru tineret la Cornu este prevazuta in anexa la proiectul legii tineretului, aflat pe site-ul Departamentului pentru Tineret condus de Daciana Sirbu, din cadrul Ministerului Educatiei.
In anexa sint mentionate spre realizare alte doua centre nationale pentru tineret: unul la Izvorul Muresului, in Harghita, si altul la Borsa, in Maramures. ?Obiectul de activitate al centrelor nationale de tineret il constituie administrarea bazei materiale destinate organizarii manifestarilor de si pentru tineret?, se arata in proiectul de lege, care stabileste ca banii pentru centre provin, in primul rind, de la bugetul de stat. Astfel ca o localitate oarecare, sa zicem Voluntari, care nu are un centru national pentru tineret, nu va beneficia de bani de la buget. Comuna Cornu ar putea beneficia de aceasta facilitate, pe linga altele deja existente: retea de telefonie digitala, acces la Internet, televiziune prin cablu, plus proaspete fonduri prin programul SAPARD. In plus, proiectul de lege mai stabileste ca veniturile obtinute din activitatea centrelor nationale de tineret ramin la nivelul acestor unitati, ?fara varsaminte la bugetul de stat si fara afectarea alocatiilor de la bugetul de stat?.
Cine a bagat Cornu-n proiect?
Daciana Sirbu, secretar de stat si seful Departamentului pentru Tineret din cadrul Ministerului Educatiei, se disculpa si neaga faptul ca ar fi initiatoarea proiectului de lege prin care se propune infiintarea centrului national pentru tineret la Cornu. Ea sustine ca proiectul a fost elaborat cu doi ani in urma de Mario Ruse, fost secretar de stat in disparutul Minister al Tineretului si Sportului. Acesta recunoaste ca a initiat un astfel de proiect in 2001, dar spune ca nu a propus centrul de la Cornu, ci altele doua: la Izvorul Muresului si la Eforie Sud.
Ruse crede ca varianta pe care a p