Risotto ca la mama Italia. Secretul unui risotto reusit: amestecati, amestecati, amestecati. . Va oferim trei retete clasice din Italia, cu dovlecei, ciuperci si ardei. Sase reguli pentru un risotto perfect:. Folositi numai orez cu bobul rotund, tipul Arborio, care se gaseste peste tot in comert. . G...
Risotto ca la mama Italia
Secretul unui risotto reusit: amestecati, amestecati, amestecati.
Va oferim trei retete clasice din Italia, cu dovlecei, ciuperci si ardei
Sase reguli pentru un risotto perfect:
• Folositi numai orez cu bobul rotund, tipul Arborio, care se gaseste peste tot in comert.
• Gatiti orezul intr-o cratita larga, pentru ca bobul sa fiarba egal.
• Lichidul adaugat nu trebuie sa fie foarte condimentat, fiindca prin fierbere gustul se accentueaza. In schimb, trebuie sa fie foarte fierbinte, ca sa nu intrerupa fierberea. Cantitatea de apa depinde de soiul orezului si de ingredientele adaugate in el.
• Bobul de orez trebuie mereu incercat, pana ce este bine patruns. Se adauga lichid doar atat cat sa acopere suprafata orezului.
• Amestecati regulat, orezul nu are voie sa se lipeasca de cratita.
• Branza ideala pentru risotto e parmezanul, care se gaseste in comert la bucata sau gata ras. O alternativa mai putin fericita e cascavalul.
Risotto cu dovlecei si lamaie
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g dovlecei mici si fragezi, 1 fir de praz, un buchet de verdeturi (patrunjel, busuioc, cimbru), sare, 1 pachet de legume congelate (morcovi, mazare etc.), 1 lamaie, 1 ceapa mica, untdelemn fin, 350 g orez Arborio, 300 g parmezan ras sau cascaval, 1 lingura de unt.
Mod de preparare:
• Se taie capetele dovleceilor, se spala prazul, ambele se taie felii si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa, se adauga verdeata intreaga, legumele congel