Adevarul amar despre indulcitorii artificiali. Ii consumam, constient sau inconstient, in cantitati uriase si adesea ucigatoare. Inclusi intr-o gama imensa de produse, indulcitorii artificiali sunt cel mai adesea dositi. Foarte rar ni se spune de catre cei care ar trebui sa o faca despre efectele...
Adevarul amar despre indulcitorii artificiali
Ii consumam, constient sau inconstient, in cantitati uriase si adesea ucigatoare. Inclusi intr-o gama imensa de produse, indulcitorii artificiali sunt cel mai adesea dositi. Foarte rar ni se spune de catre cei care ar trebui sa o faca despre efectele lor nocive, in schimb, tot mai multi dintre noi ajung la medic la varste tot mai fragede si cu boli tot mai grave. Statisticile vorbesc: peste 500.000 de diabetici in Romania, carii dentare la varste sub treizeci de ani, gripele tot mai periculoase, candidoze in forme mai mult sau mai putin violente, gastrite, obezitate etc. Lipsa informatiei naste monstri. Cati romani stiu, oare, ca una din pricinile acestor adevarate flageluri o reprezinta alimentatia noastra, invadata de substante otravitoare, intre care indulcitorii sintetici ocupa un loc fruntas? O sinteza a acestei arzatoare probleme va va ajuta sa cunoasteti si sa evitati fenomenul.
Zaharul
Ar putea parea un gen de "fanatism naturist" afirmarea faptului ca un aliment de baza, cum este considerat zaharul rafinat, este toxic, nociv pentru sanatate, mai ales ca este utilizat de aproximativ o suta de ani in Europa. Si totusi, datele stiintifice din ultimele decenii, privind efectele sale, sunt cat se poate de concludente. Ce este, de fapt, zaharul? Este o substanta de semisinteza, deci nenaturala, care se obtine in principal din sfecla de zahar. Procedeul sau de extractie si de rafinare a fost pus la punct inca din 1850 in Romania si in zona de sud-est a Europei, devenind aliment de