Aventura dansului romanesc continua, desi are loc intr-un context economic dificil. Prima editie a festivalului, cea din 2001, realizata in principal cu sprijin financiar elvetian, a adus dansul contemporan in prim-planul scenei culturale romanesti. Peste 20 de directori de festivaluri internationale au vizionat spectacolele romanesti din prima editie si, ca urmare, o serie de coregrafi si de spectacolele au fost invitati la importante festivaluri din lume. In consecinta, anul 2002 a fost un an extraordinar pentru dansul romanesc, cu spectacole prezentate la Berlin, Viena, Paris, Varsovia, Tallinn, cu rezidente in centre coregrafice din strainatate si finantari internationale pentru productii coregrafice romanesti.
Anul 2003 incepe insa mai dificil. Centrul MAD si-a inchis portile, coregrafii romani isi prezinta spectacolele mai mult in strainatate, productiile romanesti lipsind aproape cu desavirsire de pe scena romaneasca. In primavara, sectorul independent a adresat o scrisoare deschisa Ministerului Culturii si Cultelor, care a ramas fara rezultate. In acest context dificil, editia a II-a a Festivalului International de Dans BucurESTi.VEST, realizat, in principal, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si al centrelor culturale straine la Bucuresti, incearca sa readuca in atentia publicului nostru atit dansul contemporan romanesc, cit si pe cel international.
Editia din acest an a Festivalului BucurESTi.VEST va avea ca invitat special dansul american: patru coregrafi importanti din New York si San Diego vor prezenta spectacole si vor conduce ateliere de dans destinate tinerilor dansatori si coregrafilor romani. Programul festivalului mai cuprinde co-productia romano-britanica Lume, realizata de coregraful britanic Charles Linehan in colaborare cu dansatori si coregrafi romani pe muzica live a celebrului compozitor britanic de ori