Agora on line
www.aol.ro
Numarul din toamna al revistei este ca de obicei bogat in articole. Editorialul este semnat de catre Nora Vasilescu si se intituleaza Suport material si consecinte. Literatura pe Internet are alte trasaturi ce pot fi exploatate de scriitori: „o importanta mai mare a legaturii dintre text si imagine, o concentrare mai mare, un cistig in aprecierea poeticitatii si, in general, a genului scurt au fost numai citeva caracteristici ale genurilor hibride pe care Internetul ne ofera posibilitatea sa le incercam“. In Netologie, Adrian Mihalache face o paralela intre cautarea lui Proteu si motorul de cautare (Identitatea lui Proteu), iar Bogdan Iancu scrie in Coloana Infinetului despre nivelul inca scazut de penetrare a Internetului in Romania (Aniversara).
Am vizitat si Galeria Agora in care semneaza Adrian Mihalache, Gelu Vlasin, Nana Hatieganu s.a. si unde expune artistul Gicu Serban. Cel mai bun site este pagina web a artistului Nicolae Rosu, www.nicolaerosu.de (cititi in engleza sau in germana o biografie a sa si priviti imagini cu creatiile sale in bronz, lemn sau piatra).
E Leonardo
www.eleonardo.tk
Revista on-line editata la Cluj a ajuns la numarul doi si deja si-a modificat putin numele, capatind particula „E“ in fata numelui initial pentru evitarea confuziei cu alte publicatii.
Layout-ul este destul de straniu, total atipic pentru o pagina web, fapt pozitiv prin originalitate, dar negativ prin greutatea in navigare. Articolele sint insotite de fonduri muzicale si sint traduse intr-o limba de circulatie: Lazlo Alexandru (Sighet), Mariana Galescu (Cum se inventeaza o limba straina?) sau sint doar in limba straina in care au fost redactate: Mihaela Cartis (Creative International Camp).
Internet Magazin
www.internet-magazin.ro
Revista cu aparitie lunara pe hirtie este comp