Autorităţile locale ale municipiului Craiova au pornit, in ultimii ani, o adevărată campanie de acaparare a unor teritorii aparţinind comunelor limitrofe. Unii primari de comune au inchis ochii şi au răbdat, simţindu-se neputincioşi in faţa mai-marilor municipiului, pe cind alţii au incercat să-şi ia inapoi cu frumosul teritoriile, lovindu-se de opoziţia fermă a celor care conduceau destinele Craiovei. Fără să le pese de lege, primarii Craiovei de după 1989, mai cu seamă Vasile Bulucea, şi-au permis să elibereze autorizaţii de construire pe teritoriul comunelor limitrofe şi să incaseze taxe consistente de pe teritorii care nu erau ale lor. Miza este de zeci ori chiar sute de miliarde, in detrimentul unor localităţi cărora abia dacă le ajung, uneori, banii să repare o şcoală sau să pietruiască un drum. Iar justiţia tace milc, ba chiar - prin Biroul de Carte Funciară al Judecătoriei Craiova - le dă o mină de ajutor hoţilor de teritorii.
Coşoveni, o comună ciuntită de 400 ha
Cel mai grav afectată comună de lăcomia municipiului Craiova a fost Coşoveniul. Limitele sale teritoriale, ca ale tuturor localităţilor din ţară, deci şi ale Craiovei, au fost stabilite prin Legea nr. 2/1968 - prin care s-a făcut impărţirea teritorială a ţării, o dată cu trecerea de la forma de organizare a regiunilor la cea a judeţelor. De atunci nu s-a mai făcut nici o altă modificare prin lege a limitelor administrativ-teritoriale, insă autorităţile craiovene şi-au permis cu de la sine putere să o facă pe barba lor, impotriva legii. Şi asta vitregind comuna de aproape 400 ha.
Exemplul concludent ar fi METRO Craiova, construit cu vreo doi ani in urmă pe o suprafaţă aflată pe raza teritorială a Coşoveniului. Cu toate astea, autorizaţia de construire pentru imensa incintă a firmei a fost eliberată de... Primăria Craiova.
Inşelătoria practicată de autorităţile craiove