Bucatarie rapida. Crema de ciuperci cu nuci. Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g sampinioni (ciupercile albe care se gasesc in piata), 2 cepe de arpagic, 150 ml smantana, 2 tablete de supa concentrata de pasare, 20 g unt, 20 g miez de nuca, sare, piper. . Mod de preparare:. Taiati piciorusele ciup...
Bucatarie rapida
Crema de ciuperci cu nuci
Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g sampinioni (ciupercile albe care se gasesc in piata), 2 cepe de arpagic, 150 ml smantana, 2 tablete de supa concentrata de pasare, 20 g unt, 20 g miez de nuca, sare, piper.
Mod de preparare:
• Taiati piciorusele ciupercilor, frecati-le repede cu peria sub jet de apa si zvantati-le intr-un servet de bucatarie. Maruntiti-le. Curatati si tocati cepele. Zdrobiti miezul de nuca. Diluati tabletele de supa intr-un litru de apa clocotita.
• Separat, puneti untul sa se infierbante intr-o tigaie. Puneti ciupercile si lasati-le sa se caleasca. Sarati si piperati. Cand apa care iese din ele se evapora, scoateti-le si puneti sa se caleasca in tigaie ceapa.
• Mixati ciupercile, ceapa, smantana si supa de pasare fierbinte intr-un blender sau mixer, pentru a obtine o compozitie spumoasa.
• Puneti supa in boluri sau farfurii si presarati deasupra nucile zdrobite. Serviti supa fierbinte.
Fileuri de cod sau salau cu alune
Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 fileuri de peste alb (120-150 g de persoana), 200 ml de vin alb sec, 200 ml smantana, 30 g unt, 40 g alune prajite, 2 linguri de untdelemn, 1 lingura de faina, sare, piper.
Mod de preparare:
• Puneti sa fiarba intr-un vas un file de peste taiat in bucati, in vinul alb amestecat cu 400 ml de apa. Lasati sa mijoteasca pana mai raman 200 ml de lichid (o treime).
• Strecurati fiertura, amestecati-o cu smantana, sarati, piperati si lasati sa fiarba potolit, pana