Cadrele medicale medii din intreaga tara se afla incepind de ieri in greva japoneza. Pe parcursul a 13 zile, asistentele si infirmierele vor protesta pentru a determina guvernul sa le ia in seama revendicarile, printre care se afla acordarea de sporuri si a celui de-al treisprezecelea salariu (in unitatile sanitare in care acest lucru nu s-a intimplat), majorarea bugetului acordat sanatatii si acordarea de plati compensatorii personalului medical in caz de disponibilizare.
Cadrele medicale doljene nu sint in greva japoneza
In judetul Dolj, angajatii bugetari din sanatate nu purtau nici unul banderola, desi sustineau ca sint in greva japoneza. La Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, singura modalitate prin care cadrele medicale erau informate in legatura cu protestul era un comunicat al Federatiei SANITAS, pe care asistentii sefi l-au citit subordonatilor la intrarea in tura, si cam atit. Pina si obisnuitele afise cu „Greva japoneza“, altadata la loc de cinste pe usile institutiei, lipseau, astfel ca nimeni din afara nu ar fi banuit ce revolta mocneste in rindul cadrelor medicale.
Aceeasi atmosfera si la Spitalul Municipal „Filantropia“, cu singura diferenta ca o buna parte din personalul medical de aici aflase din presa de greva japoneza.
Liderul SANITAS, Aurelia Seitan, spune ca de vina sint liderele de sindicat din fiecare sectie, care, desi au fost prezente la sedinta de joi a SANITAS, au uitat probabil sa-si anunte subordonatii. Problema a fost rezolvata in cele din urma chiar de Aurelia Seitan, care a trebuit sa dea o tura prin toate cele 12 cladiri ale spitalului, imprastiate in diverse zone ale Craiovei, pentru a nu-si lasa membrii de sindicat neinformati.
Cit despre banderolele pe care orice protestatari aflati in greva japoneza ar trebui sa le poarte, sindicalistii spun ca Federatia SANITAS a contractat realizarea