Mancaruri de dovleac. Supa-crema de dovleac. Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg dovleac, 2 cepe, 40 g unt, sare, sos iute (Tabasco sau chilli), 1 l supa (Knorr+apa), 1 legatura patrunjel, 200 g frisca nebatuta, 150 g smantana, nucsoara rasa. . Mod de preparare:. Se taie dovleacul in bucati, se curat...
Mancaruri de dovleac
Supa-crema de dovleac
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg dovleac, 2 cepe, 40 g unt, sare, sos iute (Tabasco sau chilli), 1 l supa (Knorr+apa), 1 legatura patrunjel, 200 g frisca nebatuta, 150 g smantana, nucsoara rasa.
Mod de preparare:
• Se taie dovleacul in bucati, se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie, apoi, miezul in cubulete (o bucata se taie in fasii subtiri si se pune deoparte). Ceapa curatata si tocata marunt se caleste in untul incins pana ce devine sticloasa. Se adauga cubuletele de dovleac si se dunstuiesc 2-3 minute, amestecand intruna.
• Se condimenteaza cu sare si putin sos iute (Tabasco sau chilli), se adauga zeama de carne (Knorr +apa) si se lasa supa sa fiarba incet, cu capac, 20-30 de minute. Intre timp, se spala patrunjelul, se zvanta, se aleg frunzulitele si se taie marunt.
• Se marunteste dovleacul fiert (direct in oala, cu passoir-ul electric sau se trece prin sita), se incorporeaza si fasiile nefierte, puse deoparte, si se lasa supa sa mai clocoteasca circa 5 minute. Se incorporeaza frisca nebatuta si smantana, apoi nucsoara rasa, se presara cu patrunjel tocat si se serveste calda.
Ratatouille cu dovleac
Ingrediente (pentru 4 portii): 600 g dovleac, 2 cepe (circa 100 g), 2 ardei grasi (circa 400 g), 4 rosii (circa 450 g), 3 linguri ulei, 1 lingura busuioc uscat, 1 lingura rozmarin, 1 lingura cimbru, 1 ardei iute uscat, sare, piper.
Mod de preparare:
• Se spala dovleacul, se curata de coaja si seminte si se taie in