Mancaruri cu varza. Strudel cu varza dulce si salam. Ingrediente (pentru 10 felii): pentru aluat- 250 g faina, 4 linguri ulei, 1 lingurita sare. Pentru umplutura: 1 varza mica (circa 600 g), 100 g ciuperci, 2 linguri ulei, 100 g branza de vaci (neteda), 50 g frisca, 2 galbenusuri, 1 lingurita piper ma...
Mancaruri cu varza
Strudel cu varza dulce si salam
Ingrediente (pentru 10 felii): pentru aluat- 250 g faina, 4 linguri ulei, 1 lingurita sare. Pentru umplutura: 1 varza mica (circa 600 g), 100 g ciuperci, 2 linguri ulei, 100 g branza de vaci (neteda), 50 g frisca, 2 galbenusuri, 1 lingurita piper macinat (mare), 90 g salam uscat (taiat felii foarte subtiri), 30 g unt topit pentru uns, faina pentru intins aluatul.
Mod de preparare:Aluatul - Se framanta faina cu 1/8 l de apa calduta, 3 linguri de ulei si sare - mai intai cu mixerul, apoi cu mana -, pana ce se obtine un aluat elastic. Se formeaza o bila si se unge cu uleiul ramas. Se inveleste in folie de plastic si se lasa sa se odihneasca peste noapte, la temperatura camerei. Umplutura: Se indeparteaza foile exterioare, se taie varza mai intai in 4, se scoate cotorul si se taie din nou fasii subtiri (rezulta cam 450 g). Ciupercile se curata si se taie feliute. Se caleste varza taiata in uleiul incins pana ce se inmoaie si devine sticloasa, se adauga ciupercile, se dunstuiesc si ele putin, se sareaza si se lasa sa se raceasca intr-o strecuratoare. Se amesteca branza cu frisca nebatuta si cu galbenusurile si se gusta de sare. Se intinde aluatul pe un stergar infainat. Se trage in toate directiile peste dosul palmelor, pana ce se obtine o foaie subtire, si se taie marginile in asa fel incat sa ramana un dreptunghi de dimensiunea tavii. Se amesteca varza racita cu sosul de branza si se intinde compozitia pe toata foaia de aluat, lasand o margine de 5 cm. Se aseaza peste varza feliil