Din sufragerie pana in sala de baie, toate incaperile din casa sunt pentru copii un spatiu de joaca. In fiecare incapere exista insa capcane - prize, muchii si colturi, produse chimice - care ii pot Din sufragerie pana in sala de baie, toate incaperile din casa sunt pentru copii un spatiu de joaca. In fiecare incapere exista insa capcane - prize, muchii si colturi, produse chimice - care ii pot face "buba" daca parintii nu iau masuri de amenajare si depozitare. Ordinea este cel mai bun garant al securitatii. Sa luam deci incaperile pe rand.
Bucataria prietenoasa are dulapuri cu cheie
O bucatarie functionala, in care fiecare lucru e la locul sau, ii poate scuti si pe parinti si pe copii de multa bataie de cap. Alimentele, produsele de curatire si intretinere trebuie tinute in locuri separate. Produsele menajere se depoziteaza pe rafturi, la inaltime suficient de mare, in dulapuri prevazute cu incuietoare sau cu sistem de blocare a usilor. Substantele chimice nu se tin in recipiente obisnuite, in care se pastreaza de obicei alimente (pet-uri, borcane, sticle etc.) sau care nu au dop/capac cu inchidere sigura. Parintii pot bloca accesul la sertare sau la usile de bufet, tocmai pentru ca micutii sa nu riste sa-si prinda degetele sau sa aiba acces la ustensile cu risc - cutite, furculite, roboti menajeri etc. Ochiurile de la aragaz pot fi acoperite cu o grila de protectie, pentru ca cei mici sa nu-si arda degetele pe plita fierbinte inca. Manerul de la tigai/cratite nu se lasa in afara, la indemana copiilor. Si accesul la galeata cu gunoi trebuie limitat. Produsele periculoase - baterii uzate, medicamente, cioburi de sticla - se arunca direct la ghena.
Cosmeticele din baie nu se lasa la vedere
Se inchid in dulapioare toate substantele potential periculoase, incepand cu medicamentele. Nici cosmeticele nu se lasa la vedere, chiar daca par i