De asemenea, s-a descoperit ca pentru cumpararea statiei s-a facut doar o selectie de oferta, desi, conform legii, era obligatorie organizarea unei licitatii. Pe linga aceasta, nu s-a facut publica selectia de oferte si nici nu s-a ales, in fapt, din mai multe oferte. ANC a stabilit ca, in subsidiar, este vinovata si Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi pentru ca nu a supravegheat derularea tranzactiilor. Seful DSP, dr. Stefan Georgescu, sustine insa ca directia pe care o conduce este nevinovata: ?Din cite stiu eu, noi nu am avut nici o implicare in aceasta tranzactie, dar, pentru ca deocamdata nu pot proba altfel, sint de acord cu concluziile ANC?. Doctorul Sorin Tomosoiu nu a putut fi contactat, aflindu-se in strainatate. Autoritatea Nationala de Control a decis sa ceara PNA o ancheta la maternitatea ieseana. (Razvan Chiruta)
Fosta conducere a Spitalului Judetean Brasov, scoasa vinovata
Echipele de control trimise la Brasov, saptamina trecuta, de ministrul controlulului si ministrul interimar al sanatatii, Ion Blanculescu, au finalizat verificarile miercuri. Timp de o saptamina, au fost cercetate toate licitatiile electronice facute de Spitalul Judetean Brasov in anul 2002 si pina in septembrie 2003. Controalele au scos la iveala faptul ca din totalul achizitiilor in valoare de 130 de miliarde de lei, doar 4,6 miliarde sint justificate, pentru restul nefiind respectata legea privind achizitiile publice. Vinovata de aceasta situatie a fost scoasa fosta conducere a Spitalului Judetean Brasov, care nu a respectat legea achizitiilor publice in ceea ce priveste licitatii electronice pentru produse in valoare de 125,4 miliarde de lei.
?Toate celelalte spitale brasovene au respectat legea. Insa Spitalul Judetean Brasov a incalcat Ordonanta 60 care reglementeaza sistemul licitatiilor electronice?, explica dr. Alexandru Grigoriu, director