Bucatarie frantuzeasca. Crochete de camembert. Ingrediente (pentru 4 persoane): o bucata de camembert (branza Bucegi) (250 g), 2 oua, 50 g pesmet, 50 g samburi de nuca, 40 g faina, 250 ml ulei (eventual de arahide).. Mod de preparare: . Scoateti coaja de pe suprafatabranzei cu lama unui cutit si taia...
Bucatarie frantuzeasca
Crochete de camembert
Ingrediente (pentru 4 persoane): o bucata de camembert (branza Bucegi) (250 g), 2 oua, 50 g pesmet, 50 g samburi de nuca, 40 g faina, 250 ml ulei (eventual de arahide).
Mod de preparare:
• Scoateti coaja de pe suprafatabranzei cu lama unui cutit si taiati-o in 8 bucati.
• Macinati nuca si amestecati-o cu pesmetul. Spargeti ouale intr-o farfurie adanca, adaugati o lingura de ulei si bateti-le cu furculita.
• Dati bucatile de camembert mai intai prin faina si pe urma prin ou si tavaliti-le apoi prin pesmet si nuca.
• Incingeti uleiul ramas intr-o tigaie si prajiti crochetele pe rand (fara sa se atinga), circa 2-3 minute pe fiecare parte, pana ce se rumenesc frumos.
• Lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Serviti-le fierbinti, cu salata verde dreasa cu un sos vinegreta, pe care-l preparati amestecand o lingura de otet de vin, o lingura de mustar, 2 linguri cu ulei de nuca, 2 linguri cu ulei de floarea-soarelui, sare si piper. Adaugati si cativa samburi de nuca, rasi.
Un sfat util: Pentru crochete alegeti un camembert moale, dar care sa nu curga, si incingeti foarte bine uleiul inainte de a le praji. (Incercati-i temperatura introducand o bucatica de paine. Trebuie sa se rumeneasca imediat.)
Pui cu iaurt
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 piepti de pui (fara os), 2 iaurturi, 1 ardei gras verde (mare), 2 ardei iuti verzi (mititei), 8 catei de usturoi, patrunjel verde tocat, boia, sare.
Mod de preparare:
• Curatati ardeiu