CNSAS demasca minciuna SRI, prin care liderul PRM a primit certificat de ?buna purtare? in 2000
CNSAS demasca minciuna SRI, prin care liderul PRM a primit certificat de ?buna purtare? in 2000
CNSAS a decis, ieri, sa se autosesizeze in cazul Vadim Tudor, nefiind exclus ca liderul PRM sa fie chemat la audieri. Daca CNSAS va decide ca presedintele PRM a facut politie politica in calitate de informator, potrivit legii, numele lui va trebui publicat in Monitorul Oficial.
Documentul publicat de cotidianul ?Ziua?, care cita un raport intocmit de generalul Aron Bordea, potrivit caruia Corneliu Vadim Tudor turna la Securitate, provine din dosarul ?Cultura-Literatura-Arta?, care are 19 volume si care, in momentul de fata, se afla in cercetare. La acest dosar, clasificat in fondul documentar al SRI, putea avea acces orice cetatean interesat de istoria patriei. Ceea ce s-a si intimplat, documente aparind in Cartea Alba a Securitatii, volumul IV, in care, prin-tre altii, figureaza si Corneliu Vadim Tudor. Dosarul a fost studiat la sala de lectura a SRI din 1995 pina la finele lui 1999, cind, dupa aparitia Legii 187, sala s-a inchis. Dosarul ?Cultura? a ajuns numai de curind la CNSAS, fiind cerut, in mod paradoxal, de chiar colegul de partid al lui Vadim, Constantin Buchet, membru CNSAS. Anumite surse sustin ca Vadim intentioneaza sa scrie o carte despre viata sa de martir din timpul comunismului, iar documentele din dosar, cele ?pozitive?, evident, ii puteau fi utile in aceasta demonstratie. Mai ales ca Vadim a mai va-zut cite ceva din acest dosar si in perioada Magureanu, partile magulitoare, probabil, iar acum surpriza poate fi dintre cele mai neplacute.
Cum de n-au stiut?
Membrii Colegiului sustin ca in anul 2000, cind Vadim a fost cercetat, in calitate de candidat la presedintie, nu s-au gasit nici un fel de in-formatii despre