Bucatarie rapida. Penne cu fasole verde si slaninuta afumata. Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g fasole verde, 800 g rosii, 1 ceapa, 125 g slaninuta afumata (bacon sau kaiser), 4 linguri ulei, sare, piper, 400 g penne (macaroane scurte), 1/2 legatura patrunjel verde.. Mod de preparare: . Se spala...
Bucatarie rapida
Penne cu fasole verde si slaninuta afumata
Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g fasole verde, 800 g rosii, 1 ceapa, 125 g slaninuta afumata (bacon sau kaiser), 4 linguri ulei, sare, piper, 400 g penne (macaroane scurte), 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare:
• Se spala fasolea, se scurge si se taie bucatele. Rosiile oparite se curata de pielita si se taie marunt. Ceapa curatata se toaca, iar slaninuta se taie fasii ceva mai late.
• Se prajeste slaninuta in uleiul incins, se scoate din tigaie si in locul ei se pune ceapa, care se caleste cateva minute. Se adauga rosiile, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa fiarba incet, fara capac, circa 5 minute.
• Fasolea si macaroanele se fierb circa 12 minute in apa cu sare.
• Patrunjelul spalat si zvantat se toaca marunt. Se scurg macaroanele si fasolea, se amesteca cu slaninuta, patrunjelul tocat si rosiile, se presara eventual cu parmezan sau cascaval ras si se servesc imediat.
Piept de pui cu sos de masline
Ingrediente (pentru 4 portii): 4 piepti de pui dezosati (600 g), sare, piper, 2 linguri ulei de masline, 1 lingura ace de rozmarin maruntite, 2 linguri zeama de lamaie, 1/2 legatura busuioc, 1 pahar branza de vaci (150 g), 150 g frisca nebatuta (smantana subtire), 5 linguri lapte, 2 linguri masline tocate marunt, 1 lingura capere tocate.
Mod de preparare:
• Se spala carnea de pui, se zvanta, se sareaza, se pipereaza si se prajeste circa 7 minute in uleiul incins. Cu un minut inainte de-a o scoate din tigai