Despre folosirea compreselor. Compresele se compun din trei parti: o panza uda, una uscata si un sal calduros, care se aplica deasupra. . Compresele reci nu se folosesc in caz de frisoane. . Compresele calde nu se folosesc in caz de febra. . Compresele aplicate pe piept, reci sau calde, eventual cu adao...
Despre folosirea compreselor
•Compresele se compun din trei parti: o panza uda, una uscata si un sal calduros, care se aplica deasupra.
•Compresele reci nu se folosesc in caz de frisoane.
•Compresele calde nu se folosesc in caz de febra.
•Compresele aplicate pe piept, reci sau calde, eventual cu adaosuri de branza de vaci, cartofi sau mustar, se recomanda in caz de bronsite, astm, junghiuri intercostale, pneumonie. Cele reci se tin 45 de minute, cele calde o jumatate de ora.
•Compresele aplicate pe gat, reci sau calde, eventual cu adaosuri de branza de vaci sau mustar, se recomanda in caz de inflamatii ale gatului si faringelui. Se reinnoiesc dupa minimum o jumatate de ora, maximum doua. Se pot lasa peste noapte.
•Compresele calde, aplicate pe trunchi (de la subsuori pana la ombilic), se recomanda in boli de stomac, intestine, diaree si constipatie, ficat si bila. Sunt interzise daca exista hemoragii ale stomacului. Se lasa o ora, urmata de o jumatate de ora de odihna. Efectul este sporit daca se pune la picioare o sticla cu apa calda.
•Compresele reci, aplicate pe pulpa piciorului, se recomanda in caz de infectii, pentru a cobori temperatura corpului. Lasate mai mult de 20 de minute, ajuta in combaterea insomniilor, a hipertensiunii arteriale, a nelinistii, a durerilor de cap si a varicelor inflamate. Sunt interzise daca suferiti de sciatica, infectii urinare sau daca sunteti sensibili la frig.
Despre folosirea compreselor. Compresele se compun din trei parti: o panza u