•Expozitia de arta din Sala Pasilor Pierduti a Universitatii "Al. I. Cuza" a demonstrat, inca o data, fermitatea unui cenaclu hotarat sa mearga pe alt drum decat acela pe care a mers timp de peste 25 de ani, de cand s-a infiintat.
Evident, expozitia acestui an este net superioara celor anterioare. Ne-au onorat manifestarea cativa invitati; speram in permanentizarea gestului. Valentin Sava, cadru didactic la Academia de arta din Iasi expune doua ample lucrari, impresionante prin rigoarea si monumentalitatea compozitiei.
O surpriza a constituit-o si prezenta doctorului Grigore Micu, presedintele cenaclului sucevean "D. Loghin". Lucrarile sale se impun printr-o particulara capacitate de a investi energiile imanente ale materiei si de a le sidera aparentele lor exterioare. Tot suceveni sunt si Daniela Muset (mana ferma in stapanirea ductului liniar al graficii) si Ana Maria Ovadiuc (adecvare cromatica si armonie compozitionala). Invitat este si L.A. Ene (Iasi), elocvent prin abordarea moderna a subiectelor si fantezia unei game de albastru-cobalt-oranj.
Dupa multi ani de la remarcabilul sau debut, prof. Mihai Campeanu se impune printr-o miraculoasa imersiune in mit, evoluand sub semnul unei moderne receptivitati; se finalizeaza un act de autentica resurectie artistica.
Sunt prezenti, sub semnul innoirii mijloacelor de expresie, si (mai) vechii membri ai cenaclului. Dupa o unanim apreciata lansare de carte, dr. Maria Manuca expune cinci lucrari relevand, ca intotdeauna, traire, sensibilitate si profunzime. in aceeasi definitorie nota artistica se mentin lucrarile dr. Otiliei Chiriac. Un temeinic portret expune prof. univ. dr. Violeta Georgescu - conducatoarea cenaclului; un notabil sondaj psihologic se asociaza unei juste orchestrari a tuturor mijloacelor, configurand autentic efigia unei originale personalitati (antropologul O. Negras