Pusi sa stea la coada pentru borhot, continuu, timp de mai bine de cinci zile, producatorii individuali au decis sa renunte la "plata" facuta de Danubiana. Ei spun ca, la anul, nu vor mai produce sfecla, pentru ca plata in borhot sau in zahar alb se face "preferential". Producatorii individuali de sfecla de zahar din zona Romanului au decis ca, in anul 2004, sa nu mai furnizeze sfecla pentru societatea Danubiana, dupa ce au vazut ca, la coada pentru cota de borhot, sint lasati sa astepte zile si nopti pentru a le veni rindul. In plus, multi dintre cei care si-au asteptat rindul la borhot au decis sa intoarca remorcile si sa plece acasa. "Stau la coada la borhot de vineri seara, iara masina mea nu a miscat nici un metru inainte. Din tot rindul nostru, doar cinci masini au fost incarcate odata, in cinci zile. In timp ce noi, cei din «rindul fraierilor», stam la coada, ceilalti isi iau borhotul. Am intelege sa ne asteptam rindul, insa vedem cum altii ne-o iau inainte si cum borhotul se termina, iar noi nu o sa mai primim nimic. Ne- am tinut rindul cu schimbul, dar am ramas numai cu asteptatul. La poarta fabricii sint 15 masini, fiecare cu cite doua remorci, iar noua nu ne va mai ramine nimic. Azi, intorc remorca si plec acasa. Anul trecut a fost program bun de dat borhot la oameni, la 30 de ore de asteptare luam sigur un transport. Daca dam spaga la poarta, o sa ne primim si noi drepturile, la fel ca «smecherii» care ne-au luat-o inainte?", a declarat Gheorghe Cozma, un satean in virsta de 30 de ani din Miron Costin. "Din coada noastra au mai ramas vreo 20 de masini care nu s-au miscat de vineri sau de simbata. Am dat fabricii, anul asta, vreo 20 de tone de sfecla si ar trebui sa primesc sase tone de borhot in schimb, dar borhotul nu este distribuit in mod cinstit, la toata lumea. Nu o sa mai producem sfecla de la anul, pentru ca e greu de facut o tona de sfecla de zaha