Celebrul chirurg si senator PSD Serban Bradisteanu a detinut simultan nu numai conducerea a doua clinici de cardiologie, pe care le-a condus discretionar, dar si presedintia Comisiei Nationale de Transplant si a unor comisii de licitatie. În aceste multiple calitati, a facut practic imposibil transplantul de cornee si a achizitionat aparatura de care - dupa cum se plang ceilalti medici - a beneficiat in exclusivitate. În acelasi domeniu urgisit, alt senator PSD, Sorin Oprescu, conduce simultan doua spitale importante din Bucuresti: Spitalul Clinic Universitar si Spitalul Elias. Atat de strict este guvernul in controlul administratiei publice incat i-a incredintat Ministerul Sanatatii lui Ionel Blanculescu, desi acesta era deja ministru-delegat pentru Autoritatea Nationala de Control. Ramane fara raspuns intrebarea: cum il va controla ANC pe ministrul Sanatatii?
Separatia puterilor si competentelor intre institutii, ca si independenta organismelor de control, ambele indispensabile pentru o democratie functionala si transparenta, sunt sufocate treptat de dominatia politica a PSD. Sa fie oare intamplator ca ministrul Sanatatii si al Controlului a gasit mari nereguli tocmai la spitalul din Brasov, oras condus de un primar PNL, si ca procurorul general s-a ante-pronuntat in cazul primarului din Deva, care este tot un liberal? Initiativele putinilor primari ai opozitiei sunt sabotate fara mila. Aflam din presa ca la Bolintinul din Vale nu s-a putut desfasura un concurs literar devenit deja traditional pentru ca presedintele Consiliului Judetean, membru PSD, a impus sistarea finantarii acestui eveniment doar pentru ca era sustinut de primarul din Bolintin, care este membru PNL.
PSD-izarea nu mai este un fenomen despre care putem vorbi cu detasare, ci risca sa devina un adevarat cancer. La raspandirea lui contribuie, speram involuntar, si opozitia incapabila