Dulciuri pentru sarbatori. Prajituri uscate. Romburi cu caise si ciocolata. Ingrediente (pentru 60 de bucati): 250 g ciocolata amaruie, 300 g caise uscate (fara samburi), 5 albusuri, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita sare, 130 g faina, 1 plic praf de copt, zahar pudra pentru presarat....
Dulciuri pentru sarbatori
Prajituri uscate
Romburi cu caise si ciocolata
Ingrediente (pentru 60 de bucati): 250 g ciocolata amaruie, 300 g caise uscate (fara samburi), 5 albusuri, 300 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingurita sare, 130 g faina, 1 plic praf de copt, zahar pudra pentru presarat.
Mod de preparare:
• Se sfarama ciocolata si se topeste pe baie de apa, la foc mic.
• Se-ncinge cuptorul la 180 si se maruntesc caisele, pe rand, in robotul de bucatarie.
• Se bat albusurile spuma si se amesteca cu mixerul ciocolata racita, caisele, zaharul, zaharul vanilat, sarea, faina si praful de copt.
• Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava (15 cm x 15 cm), se toarna in ea compozitia, se netezeste cu un cutit lat si se coace o ora.
• Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un fund de lemn si se indeparteaza hartia.
• Se taie aluatul copt mai intai in fasii late de maximum 2 cm, iar pe urma, romburi, si se lasa sa se usuce cel putin 24 de ore la temperatura camerei.
• Se pudreaza cu zahar si se pastreaza intr-o cutie de metal cu capac.
Atentie: Aluatul copt este foarte lipicios la inceput, astfel ca trebuie taiat fie cu un cutit electric, fie cu un cutit mare, foarte ascutit. Acesta trebuie curatat din timp in timp, pentru ca suprafetele taiate sa ramana curate.
Melcisori cu nuca
Ingrediente (pentru 75 de bucati): Pentru aluat - 300 g faina, 2 galbenusuri, 150 g zahar, 160 g unt sau margarina. Pentru umplutura: 115 g ciocolata, 50 g unt, 115 g