Dulciuri pentru sarbatori. Tarta cu ciocolata si struguri caramelizati. Ingrediente (pentru 6-8 persoane): Pentru aluat - 200 g faina, 50 g Maizena (zeamil, amidon), 2 varfuri de cutit zahar, 180 g unt + inca o bucatica (cat o nuca), 1 galbenus, 1 lingura otet, sare. Pentru garnitura: 200 g ciocolata...
Dulciuri pentru sarbatori
Tarta cu ciocolata si struguri caramelizati
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): Pentru aluat - 200 g faina, 50 g Maizena (zeamil, amidon), 2 varfuri de cutit zahar, 180 g unt + inca o bucatica (cat o nuca), 1 galbenus, 1 lingura otet, sare. Pentru garnitura: 200 g ciocolata de menaj, 200 ml frisca nebatuta, 20 g unt, 150 g zahar pudra, 125 g samburi de nuca, 10 boabe de strugure alb.
Mod de preparare:
• Incingeti cuptorul la 180.
• Puneti intr-un castron mai mare faina, zeamilul, 2 prize de sare, zaharul si untul si framantati-le cu varfurile degetelor pana ce obtineti o masa sfaramicioasa. Adaugati galbenusul, 40 ml de apa si otetul, continuati sa framantati si formati apoi din aluatul astfel preparat o bila.
• Ungeti cu unt o forma de tarta si asezati aluatul in ea, intepati-l din loc in loc cu o furculita (doar pe fundul tavii) si bagati-l 10 minute la congelator. Acoperiti-l cu o coala de hartie pentru copt, presarati deasupra boabe de fasole uscata, coaceti-l 15 minute si indepartati hartia si boabele. Dati din nou aluatul la cuptor, coaceti-l inca 15 minute, scoateti-l din forma si lasati-l sa se raceasca.
• Incalziti frisca, taiati ciocolata cu un cutit si puneti-o intr-un bol. Turnati frisca clocotita peste ciocolata, amestecati bine, incorporati untul si continuati sa amestecati cu o spatula pana ce compozitia devine neteda.
• Asezati samburii de nuca pe fundul tartei (lasati cativa si pentru decorat), turnati crema deasupra si tineti tarta circa 2 ore la rece.
• Pu