?La Horticons, patroni sint de fapt cei trei, nu salariatii. De cind s-au bagat in afacere, firma merge rau, e in pragul falimentului si noi nu ne-am primit salariile. Il acuzam pe directorul general Petre Gaidanov si de concurenta neloiala deoarece si-a infiintat o firma cu acelasi obiect de activitate ca si intre-prinderea pe care o conduce?, se arata intr-un comunicat al Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara, din care face parte si sindicatul Hortiagro. In replica, Petre Gaidanov sustine ca sindicatul a declansat o lupta politica si promite ca restantele salariale vor fi rezolvate pina la sfirsitul anului.
?Eu stiu ca cei din sindicatul Hortiagro sint simpatizanti PNL, iar noi sintem la PSD. Pina la sfirsitul anului, vom plati toate restantele salariale care, oricum, nu sint mai mari de 20 de zile?, promite Petre Gaidanov. Dar presedintele sindicatului, Amelia Parlea, contrazice afirmatiile directorului general. ?Domnul Gaidanov uita sa spuna ca, in vara, oamenii de la cimp au fost platiti cu conserve de fasole, si asta dupa ce au inceput sa protesteze. Iar banii pe august i-am primit dupa ce am dat conducerea in judecata?, sustine presedintele sindicatului Hortiagro. Cele doua tabere mai au un motiv de cearta: modul in care Gaidanov si alti doi colegi de partid au preluat fabrica. (Vlad Macovei)
Familia baronului Savu, printre creditori
Horticons a fost privatizata la sfirsitul anului 2001, cind actionar majoritar a devenit Asociatia Salariatilor (AS). Aceasta trebuia sa achite 3,6 miliarde lei, dar nu avea in cont decit 400 de milioane lei. S-au oferit sa le imprumute banii directorul general Petre Gaidanov, aliat pentru aceasta afacere cu fiul presedintelui CJ Gheorghe Savu si un om de afaceri din zona, Gheorghe Frangulea, care au contribuit cu suma de bani necesara achizitionarii pachetului majorita