Restaurantele si hotelurile din Focsani se intrec in organizarea petrecerii de Revelion la preturi cuprinse intre 2 si 5 milioane de lei de pereche. Tinerii sint invitati sa-si petreaca noaptea dintre ani in discoteci. Majoritatea localurilor combina aperitivele sofisticate, din care nu lipsesc nici icrele negre, cu mincarea traditionala. Multe restaurante mai au locuri neocupate. Cei care nu au posibilitatea sa plece din oras la pragul dintre ani, dar totusi nu vor sa sarbatoreasca in propria casa, pot sa uite de griji intr-un restaurant sau hotel din Focsani. Preturile practicate pentru petrecerea de Revelion sint cuprinse intre 1 si 2,5 milioane de lei de persoana, in functie de confortul si ofertele fiecarui local. Mincare si bautura pe saturate, muzica si buna dispozitie, tombole sau alte surprize, acestea constituie atractiile unui Revelion petrecut la un restaurant. Un alt avantaj, mai ales pentru gospodine, este si acela de a nu mai fi nevoie de ore si ore de stat in bucatarie, de dereticat inainte si dupa petrecere. In plus, unii patroni accepta si plata in rate. Majoritatea restaurantelor si hotelurilor din Focsani organizeaza o petrecere speciala de Revelion, pentru focsanenii care nu au ocazia sa plece in statiuni sau prin tari mai “primitoare”. O astfel de seara poate sa coste cel putin un milion de lei de persoana, insa oferta cuprinde aproape tot ce se poate. Adica distractie cit cuprinde si numeroase feluri de mincare, din care nu lipsesc nici aperitivele sofisticate, cum ar fi icre negre, jambon, rulada de piept de curcan, ciuperci umplute, salata sau chiar tartine cu peste. Cei care organizeaza petreceri pentru noaptea dintre ani nu ocolesc insa mincarea traditionala, cum ar fi piftia de curcan sau de pui, caltabosul, sarmalutele cu mamaliguta, cirnaciorii sau friptura de porc. In functie de specificul fiecarui local se ofera vin, palinca, sampanie,