Implantul este de fapt o radacina confectionata din titan - un material care nu este respins de organism. In primul rind, se recomanda ca implantul dentar sa fie facut cit mai rapid dupa momentul in care s-a pierdut un dinte, chiar imediat dupa extragerea acestuia. ?Secretul reusitei este ca implantul sa fie pus cit mai repede dupa ce dintele a fost extras pentru ca inaltimea osului sa nu se micsoreze?, explica Bogdan Baeder.
?In prealabil insa, trebuie verificata foarte bine zona pentru a exclude posibilitatea existentei unei infectii la virful dintelui. De asemenea peretii dintelui trebuie sa fie intregi?. Specialistul roman considera ca cele mai bune implanturi sint cele ale caror suprafete sint tratate intr-un mod special, ceea ce permite o mai buna osteointegrare (legatura dintre implant si celulele osoase) pe suprafete cit mai mari. La ora actuala, numai firmele mari producatoare de implanturi (din Suedia, Statele Unite ale Americii, Elevetia) dispun de tehnologia ultramoderna pentru tratarea corespunzatoare a suprafetelor implantelor. Din aceasta cauza, cele mai bune implanturi sint destul de scumpe, ajungind sa coste pina la 200 de euro bucata, fara manopera. Calitatea implantului este insa deosebit de importanta. Dupa 3-6 luni, pe aceasta ?radacina? de titan se aplica o suprastructura, tot din titan, ca un dinte slefuit, imbracata in portelan sau plastic (coroana) pentru a da forma finala dintelui artificial.
Igiena bucala si controalele repetate, secretul reusitei
Dupa ce implantul a fost pus, pacientii trebuie sa pastreze o igiena bucala riguroasa, sa foloseasca ata dentara si sa mearga la control stomatologic din trei in trei luni.
O intrebare frecventa pusa de pacienti este daca pot mesteca la fel de bine cum o fac cu dintii naturali dupa punerea implantului. Specialistii sustin ca dupa o scurta perioada de ad