Oenologie. Un profesor de "bun-gust". Ion Pusca . si vinul de viata lunga. Se apropie sarbatorile si gandul romanilor se indreapta spre bucate si vin. Incepe masacrul porcilor, dar mai ales, "masacrul" butoaielor cu productia din toamna. Doritori sa le deschidem bucurestenilor drumul spre "fericire", ne...
Oenologie
Un profesor de "bun-gust"
Ion Pusca
si vinul de viata lunga
Se apropie sarbatorile si gandul romanilor se indreapta spre bucate si vin. Incepe masacrul porcilor, dar mai ales, "masacrul" butoaielor cu productia din toamna. Doritori sa le deschidem bucurestenilor drumul spre "fericire", ne-am adresat unui mare specialist in vinuri, proprietar al unei crame ca in povesti. Grabiti-va, inainte ca licoarea divina sa ajunga pe fundul butoaielor
Psihologul american Martin Seligman crede ca a identificat secretele fericirii. Printre ele, la loc de frunte se afla bautul cu masura al vinului. In realitate, acest domn nu ne spune o noutate. Inca din Antichitate, toti oamenii de spirit s-au intrecut in a aduce elogii licorii lui Bachus. In zilele noastre, s-a ajuns la adevarate performante in determinarea stiintifica a efectelor benefice ale vinului baut "cu paharul, nu cu chintalul". Unii afirma ca insesi caracteristicile psihosomatice ale popoarelor ar fi determinate de consumarea sau neconsumarea vinului. In Uniunea Europeana, vinul a fost scos din randul alcoolurilor si trecut in tabara alimentelor. Francezii nu se prea imbolnavesc de inima, tocmai datorita faptului ca beau vin rosu, un pahar la fiecare masa; nemtii beau sampanie rosie, dulce, la micul dejun, in timp ce romanii nu pot concepe sarbatorile de Craciun fara o "babeasca" pe masa.
"Cumparati vinul, nu eticheta lui!"
Pentru ca se apropie sarbatoarea Nasterii Domnului, ne-am gandit sa venim in ajutorul celor care se gandes