Invatati sa iubiti iarna! (Ii). Alte siretlicuri care sa ne impace cu zloata si frigul. Caldura in fel si chip. Stiti prea bine ce inseamna sa ajungi dupa o zi friguroasa de iarna acasa, la gura sobei sau langa calorifer. Iarna, caldura are asupra noastra un efect fascinant, fiindca ne ofera confort: n...
Invatati sa iubiti iarna! (Ii)
Alte siretlicuri care sa ne impace cu zloata si frigul
Caldura in fel si chip
Stiti prea bine ce inseamna sa ajungi dupa o zi friguroasa de iarna acasa, la gura sobei sau langa calorifer. Iarna, caldura are asupra noastra un efect fascinant, fiindca ne ofera confort: ne da o stare de bine. Dar pe langa binele psihic, caldura este si un excelent remediu de sanatate, cunoscut inca de pe vremea Egiptului antic, ca mijloc de intarire a capacitatii de aparare a organismului. Preotii faraonilor, care indeplineau si meseria de medici, cunosteau anumite combinatii de plante care incalzeau organismul. Romanii au fost primii care au construit bai termale in scopuri de sanatate, folosind izvoarele fierbinti naturale pentru vindecarea reumatismului.
La inceputul secolului trecut, singurii care recomandau terapia termala erau terapeutii naturisti. Astazi, medicina oficiala descopera si propaga caldura, ca pe un veritabil medicament, folosit chiar si in lupta cu cancerul. Dar sa vedem cateva tratamente la indemana oricui:
Sauna - baia de aburi fierbinti este un mijloc ideal de preintampinare a racelilor si gripelor iernii. Metabolismul atinge cote inalte si capacitatea de intarire a organismului creste. Nervozitatea si stresul cedeaza, inima si circulatia sangelui se intaresc. Dar atentie: pentru suferinzii de boli venoase sauna este interzisa. In general, daca aveti probleme legate de tensiune, de inima, e cazul sa consultati un medic inainte de a recurge la aburii calzi.
Lumina de culoare