Majoritatea gospodinelor prefera sa isi faca aprovizionarea in ultima clipa, pentru a avea pe masa de sarbatori produse cit mai proaspete?, spune Ovidiu Bancila, directorul Directiei Administratia Pietelor din cadrul Primariei Bacau. Comerciantii spun insa ca parca de mult nu a mai fost asa o cerere de produse. Asa ca au profitat si au dublat sau au triplat preturile.
O legatura din trei-patru fire de marar sau patrunjel costa 5.000-6.000 de lei, iar o salata verde nu e mai putin de 10.000 de lei. Kilogramul de rosii a ?sarit? la 40.000-50.000 de lei, cel de castraveti la 30.000-40.000 de lei, iar ardeii nu sint mai ieftini de 75.000-80.000 de lei. Raioanele de comercializare a carnii, care pina acum duceau lipsa de clienti, sint intesate de lume. Vitrinele se golesc la aproximativ jumatate de ora, desi un kilogram de muschi de porc ajunge la 190.000 de lei, iar un kilogram de pulpa de porc se vinde cu 150.000 de lei. Dar cel mai spectaculos salt l-au inregistrat ouale, care costa 6.000 de lei bucata. ?Am cheltuit in jur de trei milioane de lei pentru carne si legume. Am cumparat o pulpa de porc, cirnati, sunca afumata si pulpe de pui. Piata mi se pare mult mai aglomerata in ultimele zile si am observat ca unele preturi s-au ridicat in ultima clipa. Cine stie ce surprize vom mai avea zilele astea!?, ne-a spus Elena Bichinet. (Nicoleta Bichescu)
Pitesti: Primarul da de baut din productie proprie
In prima zi de Craciun, primarul Pitestiului, Tudor Pendiuc, va imparti in piata centrala a orasului peste 5.000 de sarmale pregatite la cantina Clubului Sportiv Municipal. Pendiuc va fi chiar el ospatar pentru locuitorii pe care-i pastoreste. Pitestenii vor avea atunci ocazia sa ciocneasca un pahar de tuica din productia proprie a primarului.
De Revelion, exact dupa ora 0.00, Tudor Pendiuc va intra in pielea ofiterului starii civile. Pina acum