De Anul Nou - . Sarbatoarea Bucatelor!. A. Antreuri. Placintele de orez cu peste afumat si icre. Ingrediente (pentru 20 de portii): Placintelele - 125 g orez natural, 2 oua, 100 ml lapte, 125 g faina, coaja rasa de la 2 portocale, 50 g hrean (din borcan), sare, piper, 4 linguri ulei. Pestele: 750 g bato...
De Anul Nou -
Sarbatoarea Bucatelor!
A. Antreuri
Placintele de orez cu peste afumat si icre
Ingrediente (pentru 20 de portii): Placintelele - 125 g orez natural, 2 oua, 100 ml lapte, 125 g faina, coaja rasa de la 2 portocale, 50 g hrean (din borcan), sare, piper, 4 linguri ulei. Pestele: 750 g batog sau alt peste afumat dezosat (taiat felii subtiri), 750 g somon afumat (taiat felii subtiri), 250 g icre de crap, 250 g icre rosii, 500 g smantana groasa, marar verde pentru ornat.
Mod de preparare:
• Se spala bine orezul intr-o sita, se pune la fiert cu apa sarata (multa) si, dupa ce da in clocot, se lasa sa fiarba 40 de minute la foc potrivit. Se scurge si se baga sub un jet de apa rece. Se separa galbenusurile de albusuri si se amesteca galbenusurile cu laptele, faina, coaja de portocala, hreanul, sarea si piperul. Se incorporeaza orezul racit si bine scurs si, la sfarsit, albusurile batute spuma cu un varf de cutit de sare. Se-ncinge uleiul intr-o tigaie, se fac 20 de placintele de orez, se prajesc, pe rand, cate 3-4 minute pe fiecare parte, la foc iute, si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta.
• Se aseaza feliile de batog si de somon pe un platou, se garnisesc cu marar verde si se servesc cu placintele de orez, 2 feluri de icre si smantana (separat, intr-un bol).
Salata de sfecla rosie cu mazare
Ingrediente (pentru 20 de portii): 1 kg sfecla rosie mijlocie, 300 g ceapa, 2 linguri ulei, 1 lingurita seminte de chimen, 1 lingura zahar, 80 g hrean ras (proaspat), 150 g mazare c