Mamaliga gatita de italieni. Mamaliga prajita cu slaninuta si ciuperci. Ingrediente (pentru 4 persoane): sare, 40 g unt, 250 g malai, 50 g bacon, 2 cepe mici (arpagic), 2 catei de usturoi, 1 crenguta rozmarin (circa 20 cm), 300 g ciuperci proaspete, 4 linguri ulei de masline, piper macinat, 100 g sman...
Mamaliga gatita de italieni
Mamaliga prajita cu slaninuta si ciuperci
Ingrediente (pentru 4 persoane): sare, 40 g unt, 250 g malai, 50 g bacon, 2 cepe mici (arpagic), 2 catei de usturoi, 1 crenguta rozmarin (circa 20 cm), 300 g ciuperci proaspete, 4 linguri ulei de masline, piper macinat, 100 g smantana, parmezan (sau cascaval ras).
Mod de preparare:
• Se pun la fiert, intr-o oala, 1,2 l de apa cu o lingurita de sare si 10 g unt. Cand incepe sa clocoteasca apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarna malaiul in ploaie si se fierbe mamaliga, incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge o tava cu 10 g unt, se toarna mamaliga in tava, se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
• Se taie baconul cubulete, iar ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se toaca acele de rozmarin, se curata ciupercile si se taie bucati potrivite.
• Se-ncinge uleiul intr-o cratita mai inalta si se prajesc, pe rand, baconul, ceapa, usturoiul si rozmarinul, amestecand intruna. Se adauga apoi ciupercile, se prajesc si ele putin si se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute in zeama lor. Se sareaza, se pipereaza. Se incorporeaza smantana, se dau in clocot si se pun deoparte.
• Se pune mamaliga intreaga intr-o tigaie mare si se prajeste in unt, la foc iute, intai pe-o parte (pana se rumeneste) si pe urma pe cealalta, adaugandu-se inca putin unt si miscand din timp in timp tigaia ca sa nu se prinda. Se incalzesc din nou ciupercile, se toarna peste mamaliga, se presara peste ele parmezanul ras si se ser