Dupa 1990, Romania a dorit sa faca reforma insa nu a avut cu cine. Conducerea afacerilor tarii a intrat, mai mult sau mai putin, tot in responsabilitatea reprezentantilor "vechii garzi", lucru demonstrat chiar si numai de faptul ca mai vorbim inca despre reforma.
Inexistenta la inceputul anilor 90 din cauze explicabile, clasa profesionistilor romani tineri care au "inspirat" aerul marilor scoli vestice de afaceri sau al grupurilor financiare internationale incepe sa devina din ce in ce mai solida.
Chiar daca "grosul" acestei clase se afla inca in strainatate, primele semnale ca cei care au plecat sa studieze in strainatate in urma cu mai multi ani si acum lucreaza pentru companii sau banci precum JP Morgan, Lehman Brothers, Bank of America, Citigroup, HVB Bank, ABN Amro, Morgan Stanley, Rotschild, Linklaters, Shell sau BERD se gandeasc la revenirea in Romania au inceput sa apara.
Mai mult, o parte din acesti profesionisti, stabiliti in capitala financiara a Europei - Londra au trecut la fapte si incearca sa ajute in mod organizat la imbunatatirea mediului de afaceri romanesc si a imaginii acestuia in ochii marilor investitorilor.
Organizatia pe care au infiintat-o in acest scop se numeste Romanian Business Club (Clubul Roman de Afaceri), este inregistrata la Londra si are 50 de membrii, prefesionisti stabiliti in principal in Anglia, care au studiat la cele mai bune scoli de afaceri vestice si acum lucreaza la banci, societati de investitii, de avocatura sau de consultanta celebre din City-ul londonez. O parte din ei au avut chiar initiativa de a incepe afaceri pe cont propriu.
Infiintat in 2001 de cateva persoane, clubul a castigat rapid in notorietate in randul romanilor de Londra si a ajuns la 26 de membrii - in 2002 si 50 de membrii, anul acesta. Media de varsta a membrilor clubului este in j