Mancaruri delicioase. Supa de pui dreasa cu ou si smantana. Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg), 6 cepe, 2 morcovi, 2 tulpini de praz, 2 tulpini de telina (verde), 3 linguri smantana, 1 galbenus, 1 cubulet concentrat de pasare, sare, piper. . Mod de preparare:. Cur...
Mancaruri delicioase
Supa de pui dreasa cu ou si smantana
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 pui spalat si curatat (circa 1,5 kg), 6 cepe, 2 morcovi, 2 tulpini de praz, 2 tulpini de telina (verde), 3 linguri smantana, 1 galbenus, 1 cubulet concentrat de pasare, sare, piper.
Mod de preparare:
• Curatati morcovii. Scurtati tulpinile de praz (indepartati partea verde) si spalati-le bine. Spalati si tulpinile de telina si puneti toate zarzavaturile intr-o oala, impreuna cu puiul.
• Adaugati cubul de concentrat de pasare si 2 l de apa, sarati (usor), piperati si puneti supa pe foc.
• Indepartati spuma cand incepe sa clocoteasca (sa fie cat mai clara) si lasati-o sa fiarba incet o jumatate de ora.
• Adaugati si cepele curatate si lasati sa fiarba inca 20 de minute.
• Scoateti din oala puiul, morcovii si prazul (tulpinile de telina se pot arunca), puneti-le intr-un castron mare sau intr-o cratita, turnati peste ele putina zeama si tineti-le la cald.
• Bateti smantana si galbenusul intr-un bol, diluati-le cu 100 ml de zeama calda, turnati-le in oala cu supa si puneti-o din nou pe foc sa se infierbante (fara sa dea in clocot).
• Serviti supa fierbinte si, separat, carnea de pui si legumele.
Tarta cu peste si andive
Ingrediente (pentru 6 persoane): 2 suluri aluat de foitaj, 500 g fileuri de salau, 6 andive, 50 g unt, 200 ml smantana, 2 oua intregi + 1 galbenus, 1/2 lamaie, 1 varf de cutit zahar, sare, piper alb.
Mod de preparare:
• Spalati andivele, stergeti-le si taiati-