Feluri cu cartofi. Cartofi umpluti cu oua moi. Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 cartofi mai mari, 6 oua, 200 ml smantana groasa, 1 buchet codite de ceapa verde taiate rondele, 2 fire patrunjel, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper, 2 linguri ulei. . Mod de preparare:. Incingeti cuptorul la 24...
Feluri cu cartofi
Cartofi umpluti cu oua moi
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 cartofi mai mari, 6 oua, 200 ml smantana groasa, 1 buchet codite de ceapa verde taiate rondele, 2 fire patrunjel, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper, 2 linguri ulei.
Mod de preparare:
• Incingeti cuptorul la 240. Spalati bine cartofii, stergeti-i cu un servet de bucatarie, intepati-i din loc in loc cu furculita si asezati-i intr-o tava. Stropiti-i cu putin ulei, dati-i la cuptor si lasati-i sa se patrunda o ora, intorcandu-i din timp in timp.
• Cu vreo 10 minute inainte sa-i scoateti din cuptor, fierbeti ouale moi: puneti-le in apa clocotita, lasati-le sa fiarba 6 minute si curatati-le de coaja.
• Taiati pe rand capacelul fiecarui cartof si scobiti miezul cu o lingurita - fara sa strapungeti coaja. Amestecati miezul cu smantana si coditele de ceapa verde, sarati, piperati si adaugati nucsoara rasa. Puneti amestecul astfel preparat intr-o craticioara pe foc, incalziti-l, amestecand intruna, si umpleti cu el cartofii.
• Asezati pe fiecare cartof cate-un ou moale, decorati cu patrunjel verde, puneti la loc capacelele si serviti-i imediat cu o salata de sezon.
Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin
Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 g branza Bucegi (Roquefort), 1 l lapte concentrat (neindulcit), 4 linguri smantana groasa, 75 g unt, 6 galbenusuri, 1 ceapa, 4 catei de usturoi, 2 crengute de cimbru, sare, piper.
Mod de preparare:
• Incingeti cuptorul la 180. Curata