Strabunica Stie Tot. Legumele congelate (morcovi, cartofi, varza, spanac) isi redobandesc prospetimea initiala dupa o baie buna in apa sarata. . Salata vestejita isi revine daca e inmuiata mai intai in apa calduta, apoi in apa rece. . Uleiul folosit la prajit se curata perfect daca e trecut printr-un f...
Strabunica Stie Tot
•Legumele congelate (morcovi, cartofi, varza, spanac) isi redobandesc prospetimea initiala dupa o baie buna in apa sarata.
•Salata vestejita isi revine daca e inmuiata mai intai in apa calduta, apoi in apa rece.
•Uleiul folosit la prajit se curata perfect daca e trecut printr-un filtru de cafea.
•Heringii si alte soiuri de peste se desareaza, lasandu-i o jumatate de ora in lapte proaspat.
•Sosurile sarate in exces se pot desara asezand peste cratita respectiva o panza presarata cu faina.
•Sosul alb devine mai usor daca, inainte de a-l servi, incorporati in el un albus batut spuma.
•Laptele fiert nu mai da afara din oala daca, inainte de a-l fierbe, puneti pe fundul vasului o farfurioara asezata cu gura in jos.
•Carnea de vanat isi inteteste gustul specific daca, inainte de a o gati, ii injectati cu o seringa putin coniac.
•Feliile de jambon pastrate prea multa vreme in frigider au tendinta sa se intareasca. Inmuiati-le cateva minute in lapte, isi vor regasi supletea initiala.
•Mamaliga nu face cocoloase daca, inainte de a-l pune la fiert, stropiti malaiul cu apa rece.
•Clatitele nu se mai lipesc de tigaie, daca peste grasime se presara un praf de zahar. Strabunica Stie Tot. Legumele congelate (morcovi, cartofi, varza, spanac) isi redobandesc prospetimea initiala dupa o baie buna in apa sarata. . Salata vestejita isi revine daca e inmuiata mai intai in apa calduta, apoi in apa rece. . Uleiul folosit la prajit se cur