Ministrul economiei, Dan Ioan Popescu, a anuntat ieri ca va prelungi cu o luna termenul pina la care asteapta ofertele finale pentru privatizarea Petrom, insa nu a precizat care sint motivele luarii acestei decizii.
Primirea ofertelor a fost prelungita cu o luna, motivul nefiind facut public
Ministrul economiei, Dan Ioan Popescu, a anuntat ieri ca va prelungi cu o luna termenul pina la care asteapta ofertele finale pentru privatizarea Petrom, insa nu a precizat care sint motivele luarii acestei decizii. ?Am inaintat firmelor interesate proiectul contractului de privatizare si asteptam pina la inceputul lunii aprilie ofertele finale?, a spus Popescu. Termenul pentru depunerea ofertelor finale fusese stabilit la sfirsitul lunii februarie. Dan Ioan Popescu a spus ieri ca ministerul si consultantul pentru privatizarea Petrom au un calendar foarte strict al acestui proces, insa se intimpla ca discutiile purtate cu ofertantii sa se prelungeasca cu citeva zile sau, dimpotriva, sa devanseze termenul initial. Pina acum, la SNP, toate termenele au fost prelungite. ?Pina la inceputul lunii aprilie, companiile ramase in cursa vor trebui sa anunte si eventualele asocieri in consortiu?, a anuntat ieri ministrul economiei, Dan Ioan Popescu.
Consiliul Concurentei va stabili regula antimonopol
Oficialul roman a explicat ieri ca, procedural, oricare dintre companiile din lista scurta se poate asocia in consortiu, cu conditia ca societatile nou-infiintate sa nu creeze monopol pe piata petrolului, adica sa nu detina mai mult de 50% din capacitatea de rafinare sau de distributie a carburantilor. Societatile care risca aparitia unui monopol trebuie sa ia masurile necesare pentru a evita acest lucru, a spus Dan Ioan Popescu. Intr-o astfel de situatie s-ar putea afla, a admis acesta, compania rusa LukOil, proprietarul rafinariei Petrotel, dar si compani